Onderhoud

Schoenen blijven het mooiste en het best in conditie als u ze goed verzorgt. Regelmatig onderhoud zorgt voor het behoud van een goede pasvorm, originele kleur- en materiaal eigenschappen
 
 
TIP 1:
Behandel uw schoenen regelmatig tegen inwerking van vuil en vocht; vuil en vocht kunnen de uitstraling en souplesse van uw schoenen onherstelbaar aantasten. Met een goede bescherming heeft u langer plezier van uw schoenen.

TIP 2:
Schoenen kunnen gemaakt zijn van diverse soorten materialen. 
Indien dit een natuurproduct betreft - zoals bijvoorbeeld leder - is het verstandig uw schoenen met enige regelmaat te voorzien van een juiste voeding. Diverse synthetische bewerkingen of materialen zoals bijvoorbeeld lak dient u ook te onderhouden met een daarvoor bestemd product. Ook deze materialen behouden zo langer hun originele uitstraling en draagcomfort.
 
TIP 3:
Lees voordat u een onderhoudsmiddel gebruikt altijd eerst de gebruiksvoorschriften op de verpakking.
Gebruik niet teveel onderhoudsmiddel; het is beter schoenen een keer meer te behandelen dan in één keer teveel of overmatig.
 
TIP 4:
Gebruik een schoenlepel bij het aantrekken van uw schoenen.
Sluitingen zoals veters, gespen en ritsen altijd geheel openen alvorens u de schoen aan of uittrekt.
 
TIP 5:

Wissel regelmatig uw schoenen, zodat deze weer even op adem kunnen komen. Doe dit ongeveer - indien mogelijk - om de twee dagen. Hierdoor kan mogelijk transpiratievocht verdampen. Als u uw schoenen na het dragen direct voorziet van een schoenspanner of laarzenspanner blijft de oorspronkelijke vorm beter behouden.

 
TIP 6:
Indien uw schoenen onverhoopt toch nat of doorweekt zijn laat ze dan op kamertemperatuur drogen. Het drogen bij een warmtebron, zoals verwarming of openhaard,  wordt u ten zeerste afgeraden! 
Het beste kunt u uw natte schoenen voorzien van een schoenspanner en opvullen met krantenpapier;  hierdoor blijven uw schoenen in de juiste vorm.