Wandelsport

Wandelen & Nordic Walking

De Nijmeegse Vierdaagse, Nordic-walking, snelwandelen, de avondvierdaagse of heerlijk een stuk wandelen met de hond. Wandelen was vroeger een noodzaak om van punt A naar B te komen. Tegenwoordig betekent het genieten van de natuur en tegelijk het opbouwen van een goede conditie. Goede schoenen, kleding en andere benodigde materialen zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten

Schoenen

Een van de belangrijkste onderdelen van zijn natuurlijk je schoenen. Deze moeten stabiliteit, goede demping en voldoende grip geven. Lage schoenen zijn aan te bevelen aangezien vanwege de lange paslengte bij Nordic Walking de halfhoge of hoge schoenen meer weerstand bieden bij het afwikkelen van de voet. Omdat Nordic Walking een sport is die je het hele jaar door kan beoefenen, en het herfst- en winterweer erg nat kan zijn, is een waterdichte schoen geen overbodige luxe. Wij hebben daarom een ruime keus in waterdichte modellen in de collectie.

Nordic Walking stokken

De stokken die je gebruik bij Nordic Walking hebben de volgende belangrijke functies: ontlasting van spieren en gewrichten, verbeteren van de loophouding en training van de spieren van het bovenlichaam. De stokken worden in 2 verschillende materialen gemaakt: Carbon / Composite of aluminium. Carbon of composite stokken zijn over het algemeen lichter dan aluminium stokken en hebben een betere trillingsdemping. Dit is van belang omdat tijdens het neerzetten van de stok trillingen ontstaan die op de lange duur hinderlijk kunnen zijn. Carbon stokken zijn meestal wel duurder dan aluminium stokken. Let bij de keuze van je stok goed op het comfort van de grip en de lussen.

Een goed ergonomisch handvat ligt lekker in de hand en is dus comfortabeler. Je loopt wel 2 uur met de stokken dus onderschat het niet!

Wij hebben de volgende merken:

Falke, Icepeak, Leki, Lowa, Miendle, Teva, Trezeta.